Babab.net

Monday, July 04, 2011

GIVEAWAY: EqbalZack's fan page LOGO!



Fuhhh!  Dah lama logorithm tak join logo contests!

Apabila mendapat tahu bahawa blogger famous EqbalZack.com <-- klik untuk butiran lanjut sedang menganjurkan pertandingan mencipta logo untuk Fan Page-nya, I terus berminat nak join sebab I ada idea hebat!

Kalau korang belum tahu lagi, I lah pemenang pertandingan mencipta logo baru Perodua pada tahun 1998.  Semenjak itu, I berjaya memenangi beberapa lagi pertandingan mencipta logo sebab I dah tahu apa yang diperlukan di dalam sesebuah logo itu untuk menang!

;-)

Berikut adalah logo penyertaan I untuk contest ini.


















Versi berwarna.


















Versi hitam-putih.


Amacam?  Nampak tak 'E' dan 'Z' yang merupakan singkatan kepada 'EqbalZack' dalam logo nih?  Boleh menang tak agaknya?  Hehe...

Sekiranya terpilih, I bersedia untuk bekerjasama dengan penganjur contest untuk menyempurnakan lagi logo ini mengikut Citarasa <-- jangan tak klik -nya yang tersendiri seperti pemilihan warna, font dan sebagainya... sampai lebam puas hati!

Wismilak!


35 comments:

  1. morning bro;
    terima kasih byk2 join GA ni. orang lama punya idea masih lagi laku. menarik!!! hehe

    jap lagi saya linkkan kat blog...thanks again!

    ReplyDelete
  2. @eqbalzack
    Bak kata pepatah Cina:

    Semakin tua halia, semakin pedaslah dia.

    Har har har!

    Hope I'll win this!

    Thanx for linking. ;-)

    ReplyDelete
  3. @ZORA
    I dah lama tak buat logo mah. Terasa gatal tangan nih. Silap haribulan, boleh menang speakers tuh. Hehe...

    ReplyDelete
  4. @Citarasa Rinduan
    Uiks? Awal-awal lagi dah tahniah? Semoga masin lah mulut Cik Ayu. Hehe...

    Thanx!

    ReplyDelete
  5. @Ujang9897
    Thanx Ujang.

    Tak lah otai, tapi 'sedikit berpengalaman' bab join logo contests. :-p

    ReplyDelete
  6. hoho..simple tp NICE! good luck! smoga trpilih .. (^___^)

    ReplyDelete
  7. waaaa...uncle mmg hebat :D
    xsangka ye
    cntik logo tu :D

    ReplyDelete
  8. WARGHHHHHHHH..x sngka logo perodua tu brader john wat buat..bangga jap rs dpt kenal..
    hope yg ni berjaya menarik minat abg eq..x jd ah nk join camni..hehe..

    ReplyDelete
  9. @niena shopping2u
    Ada rupa logo untuk celebrity tak? Hehe...

    Thanx ye Cik Niena. :-)

    ReplyDelete
  10. @d_LA
    Lorrr... naper tak jadik join pulak? Jom lah join memeriahkan suasana! Kasi persaingan hebat sikit. :-)

    ReplyDelete
  11. cantik oouuhh..

    gud luck jgk!! ^_^

    ReplyDelete
  12. @FizA
    Thanx Cik Fiza. Semoga berjaya menambat hati Eq.

    Lamanya nak tunggu 10.07.11. Hehe... :-p

    ReplyDelete
  13. Thanx CikAlissya_Yana. Semoga berjaya jugak kepada Cik Alissya. :-)

    ReplyDelete
  14. fuyoooo!
    nama masuk wikipedia tu!
    hehe
    terbaek la!

    Entry Terkini: Google+ Mula Dibuka Kepada Umum

    ReplyDelete
  15. nice one la pakcik! mula2 siang tadi tengok kat blog abg eq tak perasan ade z tu, bila baca kat sini n pakcik cakap, baru perasan.. aiyokk...ahahah~

    wisyulak!!!

    ReplyDelete
  16. @Admiral Hafiz
    Thanx Admiral singgah dan komen. Saper lagi yang namanya masuk Wikipedia sila angkat tangan! Cuba Google nama anda + wikipedia. ;-)

    ReplyDelete
  17. Thanx Cik Sunah Sakura. :-)

    Kalau camtuh, bermakna I kena improve lagi logo nih... nak kasi 'Z' tuh lebih 'visible'. :-)

    ReplyDelete
  18. wahh!!! png mng cipta logo perodua??
    hebatnya!! chiayok2 uncle!!

    ReplyDelete
  19. @NadiRah
    Yup... masa tuh I sambung buat degree kat UTM. Competition dibuka kepada penuntut-penuntut IPT jer.

    I harus berterima kasih bebanyak kepada lecturer yang specialises dalam bidang fine arts yang sorang nih atas bimbingannya ketika itu yang membawa kepada kemenangan nih --> En. Fawaz. I rasa sekarang nih dia dah bertaraf Dr.

    ReplyDelete
  20. wah bro~~ terbaek... lain drpd yg lain nih... otai blog pon da join.. ni yg sengit ni..huhu..~all da best gak..^^)

    ReplyDelete
  21. Org mcm Bro Logokoko ni mmg berjiwa seni .. dat's y la u Architect. I like the 1st one. I hope u win. Kalo menang belanja KC eh. Kt Tesco Kepong ker .. Hihi.

    ReplyDelete
  22. wAH....

    LAWA LA...

    tp semuanya di tgn mr EZ la kan..

    ReplyDelete
  23. @Nuar El-Ummar
    Makin sengit makin best! Baru boleh bertambah maju! ;-)

    ReplyDelete
  24. @kakchik@ella
    Boleh aje kalau menang. KC tolong doa-doakan ye? Hehe...

    ReplyDelete
  25. @Norasiah Nasir
    Yup... semuanya di tangan EZ. I nak kipas bontot EZ lah! Har har har! :-p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FREE ad space here for 3 DAYS!

Jejak kasih #2