Babab.net

Saturday, June 18, 2011

Contest Anda Bagi Gambar, Prince Bagi RM50!!!





Memang dah lama I nak share gambar nih.  Kebetulan pulak Prince tengah menganjurkan contest gambar dan gambar nih memang sesuwai untuk kategori pertama iaitu "Gambar Kenangan Terindah Bersama Keluarga".

Untuk mengetahui butiran lanjut dan kategori-kategori yang dipertandingkan, sila lah ke blog Prince ye? 

Gambar nih dirakamkan di Fort Siloso, Pulau Sentosa, Singapura oleh uncle I ketika kami melawat beliau sekeluarga di Singapura pada sekitar tahun 1977 atau 1978.

Gambar nih unik kerana ia diambil secara candid ketika kami semua sedang duduk berehat-rehat di meriam tersebut tanpa banyak bercakap setelah penat seharian berjalan-jalan di serata pelusuk Pulau Sentosa.  Masing-masing dengan karenah masing-masing.  Tak der sorang pon yang sedar, kecuali sorang budak yang duduk kat tengah-tengah tuh, bahawa Uncle sedang mengabadikan saat itu di dalam sekeping gambar sebagai kenangan terindah bersama keluarga dan sanak-saudaranya dari Malaysia.

Cuba teka saper budak tuh? ;-)


*Senarai semua peserta untuk Kategori 1 & 2 di sini dan Kategori 3 & 4 di sini


**Gara-gara entri nih lah kot yang telah menambat hati Ben Ashaari untuk memilih blog nih sebagai salah satu daripada 5 blog pilihan pada hari Sabtu, 18 Jun 2011.
--> http://www.benashaari.com/2011/06/blog-pilihan.html 

Terima kasih Ben!



51 comments:

  1. wahhhh..dah lama tu..dla x lahir lg time tu..sape dok atas meriam tu??hebat betul..heh..
    gd luck ye^^

    ReplyDelete
  2. @d_LA
    Haha... itulah pasal. Dah tua dah nih. :-p

    Kat atas meriam tuh abang I yang 3 tahun lebih tua. Dia ikut jejak ayahnya kerja polis.

    ReplyDelete
  3. say hye 4m blog Ben Ashaari.tahniah ye terpilih blog pilihan hari ini.Kite yang #2 tu..he3.

    http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/06/bro-ben-ashaari-apo-nak-dikato.html

    ReplyDelete
  4. gambar lame woo...zora tak wujud ag mse 2..huuhuh

    ReplyDelete
  5. @||aLeaSaRa||
    Wah! Sama-sama tahniah ye? Hari nih hari bertuah kita! :-)

    ReplyDelete
  6. @ZORA
    A'ah... I lahir zaman Baby Boomers. ;-)

    ReplyDelete
  7. blog pilihan abg ben... cayalah... :) sy yg #3 hehe... nice.. nostalgia..

    ReplyDelete
  8. hee.. rindu pulak zaman kecik2.. goodluck tau!

    ReplyDelete
  9. @fyna
    Masa kecik-kecik dulu memang sweet la... tapi dah tua sekarang muka brutal. Haha...

    ReplyDelete
  10. Thanx Abu Huzaifah. Caya lah jugak kat blog anda. Nice cartoons! :-)

    ReplyDelete
  11. haha.skrg da brutal la e?




    yang pasal auto ping tue means kalau ade belog yang update,automatic akan appear kat fan page tue.tak yang letak link tue da.tapi ngan syarat link tue da setting kt fan page tue.
    ;)
    fyna da auto ping kan belog logorithm kat fan page fyna.
    :)

    ReplyDelete
  12. nice pic...teringt mse dolu2 kala...

    ReplyDelete
  13. petang~~

    wah! gambo lama!
    semoga menang!

    er..tak lahie lagi masa tu. haha.adei..
    budak tu..enche john ke?
    hehe~ kan??

    macam..sama. haha~

    ReplyDelete
  14. hi,

    very the nostalgic... good luck ya! n congrats terpilih kat blog ben tu...

    ReplyDelete
  15. a'ah la pakcik..gambar ni unik, semua tak sedar, kecuali yang tengah2 tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. wah gbr lama nih...all the best ye..:)

    ReplyDelete
  17. budak adalah .. hehe..ahh..mm..adalah..rasanya..ahh..pastilah..eh eh..haa..adalah AWAK...

    hehe..

    PEREBUTAN ... PART 1

    ReplyDelete
  18. Klasik punya gambar tu.. Memang akan mengimbau kenangan lama...

    ReplyDelete
  19. Mr. Logo
    Tue sume adik beradik Mr.Logo ker...heheheh

    ReplyDelete
  20. @Nicholas Igat Rekan
    Saper? Yang duduk atas meriam tuh? Itu abang polis I. :-)

    ReplyDelete
  21. @fyna
    I rasa brutal la kot? Hehe...

    So... kena ada fan page dulu lah baru boleh auto-ping?

    ReplyDelete
  22. Thanx cik.erin. Best bila tengok balik gambar-gambar lama...

    ReplyDelete
  23. Aiks... En. Подтверждаю yang gelarkan diri 'pakcik' pon belum lahir lagi masa tuh? Hehe...

    Hmmmm... betul lah tuh... I ler budak yang kat bawah meriam tuh. Sama ker? :-p

    ReplyDelete
  24. @BajinganCinta
    TQ singgah dan congrats jugak sebab menjadik blog pilihan Ben Ashaari! Terasa macam di awang-awangan kan? Hehe...

    ReplyDelete
  25. @Sunah Sakura
    I ler budak yang kat tengah-tengah tuh... :-P

    ReplyDelete
  26. @NasZ
    Betul! Soalan kacang jer tuh. Hehe...

    ReplyDelete
  27. @PapaMacho
    Ader lagik gambar lama yang I nak share. TQ Papa bertandang sini. Hehe...

    ReplyDelete
  28. Tak lah Cik Sue. Adik-beradik I dalam gambar nih 6 orang jer. Selebihnya 4 orang lagik tuh anak pakcik I.

    ReplyDelete
  29. asssalamua'laikum enche John~
    haha~ baru dapat online. adei..

    hehe. persoalan pasal tapai tu, saya dah jawapa dalam entri yang sebelum ni. kat sini :

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/tapai-di-fatwakan-haram-argh-hilang.html

    wah! bukan senang tau nak dapat komen yang tanya pendapat ni. thanks enche john~

    oh ya. nasi pun sebenarnya haram dalam islam. hehe~

    jangan terkejut~

    ReplyDelete
  30. nak tengok lagi gambar2 lama..
    haha~

    erk. baru perasan komen enche john.
    oh,isu tu lagi. ha! tu nak kena explain panjang lebar lagi tu.

    jap ya. mula nak ingat balik apa yang alim ulama' terangkan.huhu..

    bab hukum ni, kena hati2 bila nak beri hujjah.salah beri hujjah, boleh menyesatkan orang lain

    >_<

    ReplyDelete
  31. wahhh...gambar lama tu..
    nice picture.. :)

    gOOD LUck ye... !!

    ReplyDelete
  32. uncle koko!!!!
    uncle yg mana??
    nad x dpt lg g singapore walaupon dah dok UTM ni..huk3

    ReplyDelete
  33. cube tgok link ni...:)

    http://www.prince91.com/2011/06/senarai-peserta-yang-join-contest-rm50.html

    ReplyDelete
  34. hello there ! ame singgah sini dari Senarai Peserta Yang Join Contest RM50 ya anjuran prince91.com . ;)

    wahh , what a wonderful pictures you have here ! nice one ohh . and good luck ya ! wish you all the best ! :0

    have a nice day ahead of you and take care . ohh , jemput singgah blog ame pule kalau free . :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FREE ad space here for 3 DAYS!

Jejak kasih #2