Babab.net

Sunday, March 13, 2011

18SX: Aksi Melampau di Company Annual Dinner



Sebenarnya ini citer basi.  Citer 31.01.2011 ketika Company Annual Dinner cum CNY Dinner kat Bangsar Seafood Garden Restaurant yang halal.

Sebelum korang disajikan ngan gambar aksi melampau, I sajikan dulu ngan citer dan gambar-gambar makanan yang kitorang lahap kat restoran tuh ye?  Jangan scroll ke bawah dulu tau!

SABAR!  SABAR!!!

I dengan beberapa orang opismate tak reti jalan ke restoran tuh, so I akan drive mengikut kereta opismate I yang tahu.  Opismate nih kata dia akan menunggu kat tol nanti untuk memastikan semua akan sampai ke destinasi bersama-sama.

Sampai jer kat jalan besar, trafik jam pulak.  Kereta selit-menyelit.  I semakin ketinggalan kat belakang.  Kereta opismate tadik dah tak kelihatan.  Ahhh... tak per lah kot?  Boleh join balik kat tol nanti kot?  Kot?

I dah mula risau sebab I baru jer bertukar handphone baru.  Nombor opismate semua dah hilang... belum masuk lagi kat handphone baru nih.  Nama restoran pon I tak ingat.  Yang I ingat, restoran nih kat Jalan Rahim Maarof.  Camner nak bertanya jalan nanti?  Sampai kat tol tapi tak kelihatan pon kelibat diorang!

Oh sheet!

Dipendekkan citer, I tersesat!  I termiss Jalan Maarof.  Berpusing-pusing!  Minyak pulak nak abis.  So I singgah kat Restoran Stesen Minyak Shell untuk isi minyak sambil bertanya jalan.  Minah tuh tahu jugak lah restoran yang dimaksudkan, tapi dia tak reti nak describe camner nak ke sana.  Aduyai!

Last-last tengah isi minyak tuh, opismate I call.  Lega!  Tapi diorang tak banyak membantu nak bagi direction sebab diorang pon tak pasti I kat Bangsar belah maner.  Beberapa kali I call diorang mintak direction, tapi masih tak jelas.  Nak tak nak I terpaksa meraba sendiri.  Eh... maksud I meraba-raba macam orang buta lah ke restoran tuh.  Hehe...

Akhirnya jumpa jugak!  Tapi I terlewat sejam!  Parking pulak dah penuh.  I parking illegal jer lah.  Maner ader masa nak pusing-pusing lagik carik parking padahal dah sampai pon?  Dah depan mata jer!

Biler I sampai jer, semua opismate I memberikan tepukan gemuruh dan berteriak "Yay!"  Hehe... segan betol sebab diorang tunggu I selama sejam barulah boleh mula menikmati juadah ala-Kantonis bersama-sama.  Diorang tak marah-marah.

Terima kasih korang!

Hidangan sunat wajib:  Yee Sang.

Gaul, gaul, gaul tinggi-tinggi!

Jom mulakan aktiviti melahap!

Ayam  halal. ;-)

Ikan halal. :-D

Udang halal. ;-)

Sup sirip yu halal. :-x
Biler lah I nak bertobat nak mengharamkan diri daripada melahap sirip yu?

Pencuci mulot halal.
Kat tengah tuh kuih bakul goreng bersalut pop corn rice yang 
dikelilingi kuih bulan dingin berbentuk ikan emas.  Sodap!

Kredit gambar-gambar di atas kepada opismate Ms. Anne, kalau tak silap I lah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lastly but actually firstly... inilah dia gambar aksi melampau yang dijanjikan...

I yang snap gambar aksi melampau nih.

Inilah rakan-rakan sekerja I yang lawak giler lagi sporting.  I mendapat kebenaran daripada diorang untuk mengepost gambar melampau nih kat blog I.  In fact, diorang tertunggu-tunggu nih!  Penat dah diorang menunggu.  Hehe!

BTW, diorang nih dah berbini/beranak-bini/sedang nak berbini tau!

Cuba teka yang maner satu dah beranak bini, yang maner satu dah berbini, dan yang maner satu bakal berbini?

49 comments:

  1. melampau sgt pic tue yer...
    hahaha...

    halal ker Bangsar Seafood garden tue ek? sebab kal0 tak silap, d0rang ade sajian hidangan tak halal sekali sekalin dari shark fin tue...

    ReplyDelete
  2. iishh gmbr2 tu buat NiSha lapar la.. adei..

    ReplyDelete
  3. gulp,sedapnya kelihatan!

    btw, bila bro logo nak berbini pula?hehe

    ReplyDelete
  4. bro'...bila nak pekena sup sirip ikan yu ngan wa...?

    ReplyDelete
  5. TiNGiN NYeR NaK MaKaN SuP SiRiP iKaN Yu... PNaH MaKan SKaLi Je SuMuR iDooP... HuHu!~

    ReplyDelete
  6. yang biru nk berbini..
    pakai spek dah berbini..
    yang tgh dah beranak bini..
    betol tak??? hehehe

    ReplyDelete
  7. saya pernah makan sup sirip yu.. erk.. dia banyak oister sos.. sakit tekak.. tapi best..lembut je..huhuh

    ReplyDelete
  8. yee sang sedap!! dah penah makan dah masa my form 5 classmate buat reunion masa CNY last year..hehe...

    ReplyDelete
  9. salam...

    pada saya makanan tu yang "melampau sedapppp." hehe

    ReplyDelete
  10. hahahahaha! uncle! lawak betul! lainkali uncel pulak pose gitu ye~~ :p

    ReplyDelete
  11. logo--
    i gelak kuat2....sangat lucu u all...
    mmg spotting habis....

    nyami!!! sedapnya menu2 tu semua...

    ReplyDelete
  12. sedap pulak tgk ikan tu...hahha
    gmba kat bawah skali tu mmg sporting abis la..hahha...=P

    ReplyDelete
  13. hahah

    kiri tgh yg ada bini..,

    kiri bakal ada bini

    ReplyDelete
  14. perghh..
    meleleh airliur tengok gambar2 tu...
    tapi lg meleleh tgk gambar aksi terlampau tu bro.
    HAHAHAHHAHA!

    ReplyDelete
  15. @solo molo
    Memang melampau! Hehe...

    I rasa restoran tuh memang halal sebab link review kat atas tuh pon datangnya dari sorang blogger Melayu.

    ReplyDelete
  16. wa....sedapnya makanan tu..nanti boleh belanja...kalau dah tunjuk kena bagi rasa,nanti dosa sebab orang lain terliur..huhuhuuhuhu...

    ReplyDelete
  17. @una berry
    Cik Berry biler nak masuk meminang? Hik hik! :-p

    ReplyDelete
  18. @EL MARIACHI
    Bro Mariachi nak belanja sup sirip yu ker? Hehe...

    ReplyDelete
  19. @SiS NaD
    Sedap kan sup sirip yu lebih-lebih lagik kalau ditambah ngan sedikit cuka. Mahal hidangan nih...

    ReplyDelete
  20. @NadiRah
    Tekaan Cik Nadirah hampir tepat. Satu jer yang betul. Good try. Nak try lagik? :->

    ReplyDelete
  21. @Norfa
    Uiks? Boleh sakit tekak ker kalau banyak oyster sauce? Masakan Cina tak leh tak der oyster sauce, especially home cooking...

    ReplyDelete
  22. @Putri Malu
    Actually itu bukan gambar candid. Diorang sengaja posing cenggitu for me to snap-snap! Hehe...

    ReplyDelete
  23. @sekamar rindu
    Actually ader lagik beberapa lagik hidangan menarik yang gambarnya I tak post sini sebab Ms. Anne tak sempat snap. :-)

    ReplyDelete
  24. @Citarasa Rinduan
    Yup... diorang nih lah yang meriuhkan opis. Kalau diorang tak der kat opis maka sunyi lah opis... :-)

    ReplyDelete
  25. @IftiMonstaa
    Pernah try kuih bakul? I suka kuih bakul yang dah digoreng... lembik + melekit. :-p

    ReplyDelete
  26. @zaMir
    Suka ikan jer?

    Diorang nih memang tak segan-segan buat posing 18SX. Hahaha...

    ReplyDelete
  27. @Ujang9897
    Huh? Kiri tengah? Tak paham. Tapi betul la yang kiri bakal berbini.

    ReplyDelete
  28. @conan
    Erk? Orang memberi kita merasa. Kalau orang tak beri maka dia berdosa? Hehehe...

    ReplyDelete
  29. @mizz pelangi
    Memang terbaik daripada budak-budak jahat! Hahaha!

    ReplyDelete
  30. The yee sang and shark fin soup looks nice. Terus lapar la bro. hihi

    ReplyDelete
  31. hahahha,Dem! ku ingatkan lesbian..rupenye gay yang ku lihat!! hahaha
    Kalau boleh,nak gak mkn cmtu!! ajak saya lpas ni!!! huhuh

    ReplyDelete
  32. I selalu ke Bangsar juga but never go there! ha..ha.. memang melampau lah!

    ReplyDelete
  33. @NadiRah betul la tuu...pandai nye..sy la yang berbini tu,,ehehehe

    ReplyDelete
  34. kaqdang2 bila ikut konvoi dan kita pulak tak tahu arah detinasi yang kita nak pegi, cuma ikut kereta depan mmg mudah tersesat kalau tak dpt nak kejar kereta depan.. last week saya pun alami situasi macam nie jugak..huhuhu..


    btw,sup sirip ikan yu tu mmg sedap...one of my fav... :)

    ReplyDelete
  35. sirip ikan yu??? cmne rse dia yer?? xpenah try..tkt nk try pun ade..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiks! Elok jangan cuba nak try test. Sirip ikan yu nih makanan eksotik yang patut diharamkan sebab kejam. Ikan yu ditangkap semata-mata kerana siripnya. Selepas siripnya dipotong hidup-hidup, ia dilepaskan semula ke dalam laut untuk mati. :`(

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FREE ad space here for 3 DAYS!

Jejak kasih #2