Babab.net

Sunday, March 06, 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI!


Sebenarnya citer nih asalnya I nak buat untuk segmen Ben Ashaari “Masihkah Kau Ingat”  tapi tak sempat join sebab I sibuk nonton TV.  Hehe...

Isi kandungan untuk segmen tuh I ubah suai sikit dan ditokok-tambah secukup rasa untuk disesuaikan untuk segmen nih.  Camner ye citernye?

Ce citer, ce citer? :-D

I mula berblog pada Disember tahun lepas.  Masa tuh I belum lagik kenal saper itu Ben Ashaari.  I kenal blog BenAshaari.com menerusi satu entri di blog EqbalZack.com pada 28.12.2010 bertajuk “eqbalzack = ben ashaari… ‘part’ mana yang sama tu?”  yang merupakan entri balas kepada entri Ben bertajuk "GA - EQBALZACK.COM".

I tak komen kat entri EqbalZack.  Setelah mengulangkaji, menyelidik, menyiasat, meng-CSI selama dua hari dua malam, akhirnya I komen kat entri Ben pada 30.12.2010 jam 3:25 pagi buta, “Sama dari segi aura”.  Itulah I nyer first komen kat blog Ben.

Menurut siasatan... Ben Ashaari nih bukanlah lawyer, majistret, mahupun ahli muzik.  I suspek Ben berniaga pelancong...

Ternyata memang betul siasatan I apabila I membuat keputusan untuk berjumpa Ben dalam satu mini gathering kat Sogo.  Ben kasik business card dia.  Kat kad dia tertulis ‘Pegawai Jual-Beli Pelancong’.


Acah aje! :->

Mereka yang dah berjumpa Ben pasti dah tahu aper pekerjaan Ben.  Kepada mereka yang belom tau lagi tapi nak kepoh, gi lah jumpa Ben in person time gathering.  Mintak lah kad dia... dan jangan lupa mintak autograph dia sekali ye?  ;-)

I semakin bersemangat untuk berblog selepas Ben membuat satu entri khas berkenaan ngan perjumpaan kitorang kat Sogo pada 15.01.2011.  Trafik ke blog I mencanak buat pertama kalinya!


Tiga hari kemudian barulah I berkesempatan membuat satu entri berkenaan ngan gathering tersebut yang bertajuk “The Accidental Sogo Member”.  Agak memeranjatkan apabila entri tersebut mendapat promosi dari Ben!  Kali ini trafik yang masuk lebih dahsyat!


Tapi yang paling dahsyat ialah ketika Ben menyampah kat I pada 09.02.2011 yang lepas sebab Ben ingat I betul-betul eksiden gara-gara entri I yang bertajuk “OMG I broke my wrist!”.


Berbaloi jugak kan kalau Ben menyampah kat kita?  Trafik mencanak-canak!  Tapi itu menyampah gara-gara salah paham yang tak disengajakan.  Sorry ye Ben pasal SMS yang tak berjawab tuh.  I jawab sebenarnya... tapi sejam kemudian!  Memang patut pon Ben menyampah kat I.  Hehehe... I simpan lagik SMS tuh... geli hati biler I baca balik.  :-p

Kesimpulannya, Ben Ashaari = tuhan trafik!  Tak caya?  Cuba taip kat Google "ben ashaari tu".  Google pasti akan rekomen "ben ashaari tuhan trafik".

27 comments:

  1. yupppp..betol tu stuju sgt2..skali BA promote mmg trafik naik giler..smpai mau pengsan tgk..best bc ur entry..GD LUCK ye ^^

    ReplyDelete
  2. wahhh!!!! siap ada kat google ben ashaari tuhan traffik..dahsyat2!!! huhu..

    ReplyDelete
  3. tahniah..wah hebat siapa2 yang terkena abg ben ni..

    ReplyDelete
  4. as salam,
    kenal@lepak kat sini pulak,
    terbang dr mr bem kita tooo

    ReplyDelete
  5. hye..

    dtg singgah dari blog abg ben

    http://heandsheloves.blogspot.com/
    >NiSha<

    ReplyDelete
  6. hahaha.. die kan blogger tegar!!! tu sbb ramai org masuk blog die.. ahahahah
    gudluck.. saye folow !!!!

    fromoldtown.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. salam..
    baru de mase nak kunjung blog kawan2.. dr blog Abg. Ben..:) wah..untungnye awak dah jumpe Mr. Ben nie..
    http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  8. aiyok...lambatnye i wish uncle john....-_-" takpelah, bro ben memang best~ weee~~

    ReplyDelete
  9. bro'...macam mana buat gambar camtu eh?

    ReplyDelete
  10. alhamdullilah..
    kenal ben di FB tahun 2009 dalam bulan 5,,,hari2 wall dia tulis GYM..
    terus terpikat sbb nak kurus..

    bulan 9 dia ada blog..ayu pulak menyusul tahun 2010 bulan 1..

    jumpa bertama kali dgn beliau bulan 5 sbb ayu buat gathering ke rumah CMG...
    sampai skrag ukhwah kami berpanjangan..

    suka dgn sifat dan semangat BEN berblog

    ReplyDelete
  11. both of you mmg semangat kan ber-blog...i wish i could be just like the two of u :)

    ReplyDelete
  12. salam kenal.. first time singgah..
    singgah dari blog abg ben and citarasa rinduan... ^^,

    belum pernah jumpa lagi abg ben..lalala~ ^^,

    ReplyDelete
  13. tolong komen blog saye boleh? nak tunggu en.ben dia mesti sibuk...nak memperbaiki lagi kalau boleh...emmm thanks ye

    ReplyDelete
  14. owhhhh lembab eh..emmmm widget tak banyak..maybe kena kurangkan post tu kot...sat ai buat eh..thanks ye..sangat2 menghargai:)

    ReplyDelete
  15. salam kunjungan balas... Tuhan Traffic?? siapalah kita untuk menTuhankan diri.. kita cuma hamba...

    KEMANA HILANGNYA SANG LEKIT SEMALAM??

    ReplyDelete
  16. Setuju sangat Abang Ben memang pembawa trafik.. hehe

    Entry terbaru padlie: Darah... Takutnye..

    ReplyDelete
  17. sangat-sangat setuju dengan statement you fasal BA...:)

    tq 4 being my 77th follower...
    so impressed with your BM..malu ai...ha ha ha...

    follow u juga...

    ReplyDelete
  18. salam perkenalan,

    tapi kita kenal awak dari blog
    hanis hehe...

    geng ben rupanya

    kak ati ni ^___^

    ReplyDelete
  19. wow, smpai mcm tue skali tue gelar dia.. TUHAN TRAFIKK... tp mmg aura dia hebat betul...

    ReplyDelete
  20. yeah..betol..TUHAN TRAFFICK..HAHAHA..ok, lawak..
    uncle john..bile nak buat vlog nyanyi lagu sedetik lebih??nak dgr..wannna be the first!!yeay!!

    ReplyDelete
  21. I just tumpang gelak nih. even x tau apa isi sms tu...hu3...

    ReplyDelete
  22. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    haiii ben mmg bloger tegar trafiknya sentiasa sebuk sekali....mungkin ade penyeri kalau adenyerrr ben... naik mendadak lah trafic jem

    ReplyDelete
  23. nad x jumpe pon..name kad tu tulis ben ashaari jugak..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FREE ad space here for 3 DAYS!

Jejak kasih #2