Babab.net

Sunday, June 03, 2012

Ben Ashaari di Village Mall Kepong?

Petang tadi I pergi shopping kat Tesco Village Mall, Kepong nak beli muesli dan corn flakes untuk bekalan sarapan, serta body shampoo.  Bila dah sampai ke rak body shampoo, barulah I teringat bahawa I terlupa mengambil bakul.  Teringat terlupa?  Hehe...

Maka I berpatah balik ke arah kaunter cashier untuk mengambil bakul.  Semasa melalui bahagian pakaian, I ternampak seorang mamat nih yang menyerupai seorang blogger femes.  I sempat curi-curi snap gambarnya. Cuba tengok gambar di bawah ini.


Curi-curi snap gambarnya.

Close-up...

Amacam?  Macam blogger femes Ben Ashaari kan?

Sebenarnya itu bukan Ben Ashaari, tapi 90% menyerupai Ben Ashaari!  Mukanya memang mirip Ben, cuma lebih tembam.  Saiz badannya juga sebesar Ben, tapi tak sesasa Ben.  Perutnya juga sedikit bulat.  Hehe...

Oh ye... di tengkuknya ada tatu.  Takkan lah Ben ada tatu kat tengkuk kan?  Dia juga menyimpan misai nipis, tapi Ben tidak.

Lagipun, dia dah ada baby girl umur lebih kurang 3 tahun duduk kat troli.  Sementara Ben baru jer menjadi ayah kepada baby boy baru-baru ini.  Qhaliff namanya.

Hmmm... pelanduk dua serupa.  Entah dari mana pernah I dengar, I tak ingat, bahawa bukan dua, tapi terdapat 7 orang 'kembar' kita di dunia ini. 

Sudahkah korang menemui 'kembar' korang?


P/S:  Sepatutnya I planning nak post entri lain, tapi cerita ini lebih panas, elok I post entri ini dulu. ;-)


19 comments:

  1. Ehh ehh.
    At first mmg ingtkan Ben.
    Tapi baru teringat yg Ben tu dia taff ckit.
    Hehee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben bukan taff sikit, tapi taff banyak. Hehe...

      Delete
  2. Replies
    1. Kan? Tak ler 100% serupa, tapi memang saling tak tumpah.

      Harap dia atau isterinya atau ada di antara kengkawannya yang menonton Nona minggu depan, pas tuh sound kat dia bahawa dia mirip seorang blogger femes. :-)

      Delete
  3. ha, betul tu.bila nak up entri panas u tu?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... entri yang itu tak panas, so I tangguhkan dulu. Mungkin malam esok baru up kot? :-p

      Delete
  4. Entah2 abg Ben menyamar??? hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... mungkin itu kembarnya kot? ;-)

      Delete
  5. nampak mcm ada sikit persamaan dgn ben ashaari..munkin pelanduk dua serupa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persamaan agak banyak jugak tuh. Sayang tak dapat ambil gambar dari angle lain. Cuma dapat pandangan sisi. Kalau tidak, mungkin korang boleh tengok dengan lebih jelas lagi persamaannya.

      Delete
  6. Replies
    1. Mungkin itu kembar Ben yang terpisah semenjak lahir? :-p

      Delete
  7. ye lahhhh sama tak serupa... eeemm kebetulan nampak sama dari tepi

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy spray paint caliper brake disk kereta

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FREE ad space here for 3 DAYS!

Jejak kasih #2